סדנת מנהיגות

סדנת מנהיגות - רקע

מהי מנהיגות ולמה זה טוב סדנת מנהיגות? חטיבות החי”ר נוהגות כבר שנים לקיים בוחן פלוגה רובאית. זוהי תחרות בין כל פלוגות החטיבה, הנערכת במהלך יומיים ברצף, הכוללות תרגיל פלוגתי, מבחני ירי ועוד. אחד המרכיבים המשמעותיים בבוחן, הוא הריצה הפלוגתית. חשבתי עליה רבות עוד לפני שהייתי מפקד פלוגה רובאית בחטיבת הנח”ל, בשנת 1988, אני חושב עליה מאז כאשר אני חושב על פרזנטציה.

הריצה הפלוגתית היא ריצה של 5 ק”מ. בשלושת הק”מ הראשונים רצה כל הפלוגה: הסגל והחיילים, עם הציוד. לאחר מכן נפתחות האלונקות ושני הק”מ האחרונים הם ריצת אלונקות. הזמן מתחיל להימדד עם יריית הפתיחה. הזמן נעצר כאשר האחרון עובר את קו הסיום. הפלוגה מקבלת ניקוד על זמן הריצה וכן על אחוז המסיימים את הריצה. התנהלות מנהיגותית של מפקד הפלוגה במהלך הריצה היא תנאי להצלחת הפלוגה:

המפקד עומד ראשון על קו הזינוק. יריית הפתיחה לבדה לא מספיקה כדי לתת את האנרגיות לחיילים. כאשר עמדתי שם על קו הזינוק, עת שמעתי את הירייה צעקתי בקול כוחי: “קדימה!” והתחלתי לרוץ. זכרתי מראש לחלק את הסגל ממני ועד לסגני שרץ אחרון. רצים בהתלהבות בהתחלה, אך אחרי ק”מ כבר מתחיל להיות קשה…הכרתי את החיילים. ידעתי למי יהיה קשה יותר ולמי פחות. את מי צריך להצמיד למי. החלשים יותר היו מקדימה כדי שלא יעכבו את השאר. רצתי במהלך הריצה הלוך וחזור, עודדתי את המתקשים, כל אחד בדרך שהיתה נכונה לו. על פי מה שמניע אותו.

לאחד אמרתי: “החברה שלך נמצאת בסוף המסלול. אתה רוצה שהיא תראה אותך רץ כמו לוחם…נכון?” ואותו חייל קיבל פתאום כוחות.

לאחר אמרתי: “אתה יודע איזו “פריסה”, איזו ארוחה הכינה הפקידה הפלוגתית לאחרי הריצה. ככול שנגיע לשם מהר יותר, כך תהנה ממנה מהר יותר!”  ואותו חייל קיבל פתאום כוחות.

כך רצתי קדימה אחורה כל העת. אך לתת מוטיבציה מחודשת כל חייל זה לא מספיק: הזיעה בעיניים, הדופק בשמיים וצריך לתת לכל אחד ציון דרך. לאן להמשיך לרוץ.

לאחד אמרתי: “מרוב עייפות אתה יורד לשולי הדרך. כל פעם שאתה מרגיש קוצים ברגלים, רוץ לצד השני. הדרך שם. היא תוביל אותך בכיוון הנכון”.

לאחר אמרתי: “אתה רואה את התורן שם באופק? הוא נמצא בכיוון הריצה. רוץ כל הזמן כאשר אתה רואה את התורן לפניך..”

לקראת הסיום הקושי מתעצם. רצנו 3, 4 ק”מ ועתה אנו רצים כאשר אנו סוחבים אלונקות. דווקא לפני הסיום. דווקא אז, צריך לדרבן את כולם יותר מכל. ועשיתי זאת באמצעות קריאות עידוד, באמצעות הפעלת הסגל שידחוף קדימה, באמצעות הדוגמא האישית. בקו הסיום, אסור לטעות: עברתי ראשון את קו הסיום אך אסור היה לי ליפול ולהתמוטט מעייפות. רצתי למעשה למעלה מ- 8 ק”מ בשל הריצות הלוך וחזור בין החיילים. מקו הסיום המשכתי לעודד. לדרבן. והם רצו. החיילים שלי רצו. עד האחרון שבהם. השעון נעצר. בשנת 1988, הפלוגה שזכתה בבוחן פלוגה רובאית בחטיבת הנח”ל, הייתה פלוגה ב’, גדוד 932, הפלוגה שהיה לי הכבוד והזכות, להיות המפקד שלה. המנהיג שלה.

עוד מהיותי נער, בחנתי לעומק את הנושא. הייתי רגיש לגילויים או לאי גילויים של הנהגה. נחשפתי לעולם זה כבר מתנועת הנוער “הצופים” בה הייתי חניך ומדריך. ראיתי את הנהגה מתבטאת, החיוביים והשליליים באה לידי ביטוי על ידי מדריכיי, מוריי בתיכון, מפקדיי בצבא. ראיתי אותה באה לידי ביטוי בקרב מנהליי, אישי ציבור איתם עבדתי במהלך השנים: יצחק רבין ז”ל, חגי מירום ועוד, נחשפתי למנהיגותם של אנשי ציבור רבים ברמה הלאומית במסגרת פעילותי הציבורית, לאנשי ציבור ברמה המקומית עת כיהנתי כסגן ראש עיריית ראש העין, ראיתי מנכ”לים ומנהלים בכל הרמות בפעולה במהלך יותר משני עשורים של יועץ, מנחה סדנאות ומרצה וראיתי כיצד כל אחד מבטא את הנהגתו, או את אי הנהגתו, בדרך אחרת. החוקרים באס ואוויליו, אשר פיתחו את “מודל הטווח המלא של המנהיגות” אותו אני מלמד במסגרת סדנאות מנהיגות שאני מעביר בארגונים ועובד עם המנהלים על היישום שלו בשטח, אומרים כי הרמות הגבוהות ביותר של המנהיגות הן אלה בהן המנהיג נותן דוגמא אישית. בהן למנהיג ישנו חזון ברור, מטרות ברורות, בהן למנהיג כישורי תקשורת גבוהים והוא משדר את החזון שלו ואת האמונה שלו באנשיו כל העת. על פי המודל המנהיג הוא זה אשר לוקח אחריות על כל אשר קורה לו ולאנשיו, הוא זה אשר לוקח אחריות לקחת את אנשיו ולהוביל אותם להצלחה.

אני רואה את העדר המנהיגות בארגונים. לא בכולם כמובן. ברבים מהם. והעצוב הוא כי המנהלים לא יודעים שהם לא יודעים להנהיג. לקחתי על עצמי לעשות הכל במהלך הסדנאות שמעביר, לתת למנהלים את הכלים להנהיג ולהצליח.

סדנת מנהיגות - תועלות
  • מינוף התוצאות העסקיות הארגוניות.
  • הצלחה גדולה יותר של העובדים והחברה בעמידה ביעדים.
  • הגדלת המוטיבציה והתפוקות של עובדים.
  • הצלחה גדולה יותר בשימור עובדים.
  • מיצוב גבוה יותר של המנהלים.
  • חסכון בזמן ובאנרגיה ניהולית ואישית בתהליך העבודה.
סדנת מנהיגות - יתרונות
  • יצירת השיפור הדרמטי והמהיר ביותר ביכולת המשתתפים בשיפור המיומנויות שלהם.
  • קבלת מירב הכלים להצלחה בנושא. .
  • מרצה עם הניסיון מהעשירים ביותר בישראל בהנחיית סדנאות ומתן הרצאות בנושא. 
  • ניסיון ניהולי עשיר במסגרת תפקידים בכירים בסקטור הפרטי והציבורי מול קהל אשר בא לידי ביטוי במתן כלים בסדנאות 
  • הדרכה מקצועית ללא פשרות, עוצמה אישית וכריזמה, עמידה נעימה מול קהל וסדנה מושקעת ומעניינת.
  • יכולת מיוחדת של המנחה להעצים אנשים ולהוציא מהם את המיטב.
  • “תפירה אישית”- עבודת הכנה יסודית נעשית על מנת להתאים את הלמידה לעולם התוכן של הארגון, לפרופיל הקבוצה ולצרכי המשתתפים.
  • אינטראקציה עם הקהל תוך שילוב דרמה והומור רב.
  • יצירת חוויה עוצמתית ומהנה למשתתפים.
סדנת מנהיגות - מטרות

סדנאות מנהיגות מטרתן להקנות, לשפר ולפתח בכל משתתף מיומנות של מנהיג על מנת שיוכל להנהיג את עובדיו לקראת תוצאות עסקיות מצוינות, להעצים את מערכות היחסים שלו ואת עובדיו.

סדנת מנהיגות - קהל יעד

סדנת מנהיגות מיועדת למנהלים המנהלים אנשים.
התכנים בסדנת מנהיגות מתאימים לאנשים עם ניסיון ניהולי שונה המעוניינים לשפר מיומנויות אישיות במנהיגות, ניהול ובהנעת עובדים.

סדנת מנהיגות - נושאים מרכזיים
  • על מנהיגות וניהול ועל מה שבניהם.
  • גורמי הנעה ומוטיבציה.
  • מנהיגות על פי מודל הטווח המלא.
  • כלים יישומיים לפיתוח המנהיגות.
  • איבחון אישי של סגנון מנהיגותי.
  • תרגילים וסימולציות.
סדנת מנהיגות - משך הסדנה

הרצאה: בין שעה – 2 שעות.
סדנה: 12 – 8  שעות.

קורסים דיגיטליים מוקלטים לצפייה מיידית
סרטונים - מנהיגות
עופר רשף מציג את העקרונות המרכזיים של מנהיגות על פי מודל ה”טווח הנמלא של המנהיגות”.

עופר רשף בראיון בערוץ 10 על מתן משוב אפקטיבי והעצמת עובדים

עופר רשף מתוך ראיון בערוץ 10 על מנהיגות כמפתחת אנשים

על מנהיגות והערכת עובדים – מתוך הפודקאסט: תורת המסרים

זה יכול לעניין לדעתך מישהו נוסף?
ניתן, רצוי ואף מומלץ לשתף 
 
"אני ממליץ על עופר רשף בחום, לכל ארגון החפץ בשינוי ופיתוח שדרת הניהול ולכל מי,
שמעוניין לגלות מוכנות ופתיחות לעולם הניהול המודרני"
בין לקוחותי

סדנאות נוספות שלי

קורסים לעובדים ולמנהלים

סדנת מכירות

סדנת מכירות – רקע יוסי, איש מכירות מתחיל בחברת טכנולוגיה צעירה ומבטיחה, היה מלא במוטיבציה עם קבלתו לתפקיד, אך הרגיש קצת אבוד מול ים ההזדמנויות

קרא עוד »