אפשר להסתכל על החיים כעל אוסף של קונפליקטים. זה נכון שיש אנשים שמתייחסים אליהם ביתר קלות מאחרים, ונכון גם שיש אנשים שחויים פחות קונפליקטים במהלך החיים שלהם מסיבות כאלה ואחרות, אך עבור רובינו קונפליקטים הם חלק מהשיח הפנימי והחברתי שלנו.
בעולם העסקים ההסתברות להיווצרות קופליקטים גדלה וזאת מכמה סיבות. האינטרס העיסקי, בראש ובראשונה, אינו תמיד ברור ושקוף לכל הצדדים ובמקרים רבים מתקבלות החלטות שאינן מקובלות על כל הצדדים. קונפליקטים נוצרים כתוצאה מתקשורת רב גונית אשר מתרחשת בכל עת בין דרגים שונים בהיררכיה הן בתוך הארגון והן עם גופים מחוצה לו. צרכים פנימיים שונים מושכים אינדוידואלים לכיוונים שונים או יוצרים התנגשויות- מה שהמווה מקור נוסף להיווצרות קונפליקטים. למעשה, הרשימה ממשיכה עד בלי די- והשאלה אם כך היא לא איך נימנע או נמזער את כמות הקונפליקטים, אלא איך נצליח להתמודד בסביבה מאתגרת ולמנף אותה לעזרתינו.
ניהול ופתרון קונפליקטים- מודעות, השקפה ומתודולוגיה
למעשה, אם נכנסים קצת לפסיכולוגיית האדם ניתן להבין שכאשר מדובר על תקשורת עם אנשים ,בכל סוגי המדיה, התמונה היא לעולם אינה חד מימדית והאפשרויות לשינוי כל הלך הדברים רצופות לכל אורך השיח. היכולת לנהל ולפתור קונפליקטים, גם הקשים ביותר, נתונה ונרכשת בכל עת כאשר הסוד טמון ביכולת להיות מודע ולהסתכל על המצב מנקודות מבט שונות, היכולת להבין, לנתח ולשלוט על שפת הגוף ועל כל יתר התקשורת הלא מילולית אשר מתרחשת במהלך הקונפליקט.
אני מזמין אתכם לשפר את סל הכלים שלכם ולהגדיל את היכולת שלכם להפוך מצבים מורכבים על פניהם וליישב חיכוכים בצורה המהירה והיעילה ביותר.